Skip navigation

FAQ

• Wie is Lumière?
De Lumière publishing groep is actief binnen de Benelux en bestaat uit diverse departementen: Lumière is een onafhankelijke filmdistributeur actief in de Benelux met films als Boyhood, The Iron Lady, De Rouille et D’Os, Millennium trilogie. Lumière Home Entertainment verzorgt de DVD distributie en brengt al zijn titels ook naar de verschillende VoD platforms, iTunes, etc. Onder andere de zeer succesvolle Scandinavische series als The Legacy, The Killing, Borgen, The Bridge, maar ook tal van Vlaamse films zoals De Helaasheid der Dingen, Turquaze, The Broken Circle Breakdown zijn via deze kanalen te zien. Onze in-huis productietak Lunanime (co)produceert films, animatiereeksen, tv-series en korte films. Lumière beheert ook twee stadsbioscopen in Vlaanderen: Lumière in Brugge en Cartoon’s in Antwerpen.
Voor vragen gericht aan de Lumière groep: info@lumiere.be


• Maakt Lumière zelf films?
Lunanime is een voortvloeiing uit de productieactiviteiten van Lumière Publishing en werd opgericht in februari 2008 met de bedoeling de productietak verder uit te bouwen. Er werden reeds verschillende korte animatiefilms geproduceerd van ex-KASK studenten en Lunanime co-produceerde de langspeelfilm Beyond The Steppes van Vanja d’Alcantara. In 2010 was de lange animatiefilm Van De Kat Geen Kwaad (Jean-Loup Felicioli en Alain Gagnol) te zien in onze bioscopen (co-productie met Folimage). Van De Kat Geen Kwaad werd bovendien genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Animatie. Lunanime co-produceerde ook De Rouille et D'os (Jacques Audiard), met in de hoofdrollen Matthias Schoenaerts en Marion Cotillard.

In 2012 produceerde Lunanime de langspeelfilm Offline, de debuutfilm van regisseur en scenarist Peter Monsaert. Offline ging in première op 16 oktober 2012 tijdens het Filmfestival Gent (in officiële competitie) en kwam in de zalen in november 2012. Nadien kaapte de film de 3 hoofdprijzen weg op het 32ste Internationaal Filmfestival van Amiens (Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice), won de prijs voor Beste Scenario op het Filmfestival van Aubagne en werd geselecteerd voor het Amerikaanse filmfestival Cinequest (Californië) en het Filmfestival van Valladolid (Spanje).

Momenteel werkt Lunanime aan de ontwikkeling van de Europese politieserie The Team, in co-productie met Network Movie en Nordisk Film. Lunanime heeft ook 8 animatiekortfilms in productie en co-produceert de nieuwe langspeelfilm animatie van Jean-Loup Felicioli en Alain Gagnol: Phantom Boy.


• Kan ik een synopsis van mijn eigen film insturen?
Een pitch kunt u sturen aan Lunanime: sara@lunanime.be


• Hoe kan ik een film voor een vertoning aanvragen (cinéclub, eigen kring, ...)?
Gelieve uw aanvraag met de nodige details (plaats, aantal aanwezigen, facturatiegegevens) te richten tot booking@lumiere.be.


• Kan ik bij Lumière zelf ook dvd's kopen?
De DVD's van Lumière kunt u niet direct bij Lumière kopen, maar deze vindt u bij de diverse Benelux dvd verkooppunten.

Verkooppunten Nederland:
De DVD’s zijn onder andere te koop bij Bol.com, diverse boekhandels, Concerto, Plato, Mediamarkt, Saturn, Fame.

Verkooppunten België:
De DVD’s zijn onder andere te koop bij Bol.com, Confituur boekhandels, Mediamarkt, Saturn, Fnac, Standaard Boekhandel.


• Zijn er vacatures bij Lumière?
Indien er vacatures zijn, staan deze aangekondigd op onze site.


• Ik heb vragen over Cinema Brugge of Cinema Cartoons. Waar kan ik het beste terecht?
Voor meer informatie over Cinema Brugge klikt u hier.
Voor meer informatie over Cinema Cartoons klikt u hier.


• Kan ik promotiemateriaal van een film krijgen?
Professionelen uit de retailsector of journalisten kunnen zich registreren op deze site. Wanneer de aanvraag is gevalideerd, wordt een wachtwoord verzonden. Met dit wachtwoord kan men inloggen om zo toegang te krijgen tot het promotiemateriaal (o.a. packshots en stills).


• Waar kan ik terecht als ik een vraag heb over een reeds gekochte DVD van Lumière?
Voor consumentvragen over uw Lumière DVD’s kunt u mailen naar: dvd@lumiere.be.


• Ik ben werkzaam in de retailsector en wil graag DVD’s en/of Blu-ray’s bestellen. Naar welk mailadres kan ik het beste mailen?
Voor uw retail vragen kunt u mailen naar: bestel@lumiere.be.


• Nieuwsbrief Lumière
Lumière heeft twee nieuwsbrieven. Om op de hoogte te blijven van de Cinema Lumière in Brugge kiest u onderaan Lumière cinema. Om op de hoogte te blijven van alle Lumière films die we in de bioscoop en/of op DVD of Blu-Ray uitbrengen, kiest u Lumière Distribution.
Interesse? Klik dan snel op SUBSCRIBE!